Igaunija atteikusi uzturēšanās atļaujas pagarinājumu Maskavas patriarhāta pakļautībā esošās Igaunijas Pareizticīgās baznīcas metropolītam Jevgeņijam, kurš laicīgajā pasaulē ir Krievijas pilsonis Valērijs Rešetņikovs.

Igaunijas varasiestāžu vērtējumā Rešetņikovs, kurš lūdza pagarināt viņam piešķirto uzturēšanās atļauju, apdraud Igaunijas drošību. Pašlaik viņam izsniegtās uzturēšanās atļaujas termiņš ir 6. februāris un līdz tam laikam viņam Igaunija jāatstāj. Igaunijas Ziemeļu prefektūras Robežsardzes biroja vadītājs Indreks Aru paskaidroja, ka lēmums nepagarināt metropolīta uzturēšanās atļauju ir saistīts ar viņa publiskajiem izteikumiem, atbalstot agresoru, lai gan viņam jau iepriekš izteikti brīdinājumi.

Neskatoties uz pārrunām, kurās Igaunijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji vairākkārt Rešetņikovam paskaidrojuši, ka viņam ir jāizbeidz publiski attaisnot Krievijas un Kremļa režīma agresiju, un brīdinājumiem, Krievijas pilsonis savu retoriku nav mainījis, tādēļ viņš atzīts par Igaunijas drošību apdraudošu personu.