Arheologi, veicot izrakumus Et Tayyiba ciematā Izraēlā, kas atrodas Megiddo ielejā (pazīstama arī kā Isreel ieleja), atklājusi uzrakstu "Kristus dzimis no Marijas". Uzraksts uz akmens ir iegravēts grieķu valodā.

Tas tika atrasts ēkas durvīs, kas datēta ar mūsu ēras 5. gadsimta beigām un kas vēlāk tika iekļauta vēlākā bizantiešu vai agrīnā islāma celtnē. Dr. Lea Di Segni (Leah Di Segni), Jeruzalemes Ebreju universitātes Arheoloģijas institūta pētniece, sacīja, ka uzraksts ir veltījums Jēzum, Marijas Dēlam, un tā pilnais teksts skan šādi: "Kristus, dzimis no Marijas. Šis dievbijīgā un dievbijīgā bīskapa [Teodosija] un nelaimīgās F[omas] darbs tika uzcelts no pamatiem. Ikvienam, kas ienāk, par viņiem jālūdz." Teodosijs, kurš tekstā minēts kā ēkas dibinātājs, bija viens no pirmajiem kristiešu bīskapiem šajā reģionā. Pēc pētnieku domām, uzraksts ir domāts, lai nodrošinātu vietas garīgo aizsardzību. Šāda veida uzraksti ir atrasti arī uz citiem pieminekļiem visā Bizantijas pasaulē.

Dr. Valids Atrašs (Walid Atrash) no Izraēlas Senlietu pārvaldes teica: "Tas ir pirmais pierādījums par bizantiešu baznīcas pastāvēšanu al-Tayyiba ciematā, un tas papildina citus atradumus, kas liecina par reģionā dzīvojošo kristiešu darbību.