ASV, Ohaio štatā “First Liberty Institute” aizstāv mācītāju, kuram izvirzītas 18 apsūdzības krimināllietās par bezpajumtnieku izmitināšanu savā baznīcā pa nakti. Par katru dienu, kad baznīca paliek atvērta bezpajumtniekiem, viņam tiek izvirzīta jauna apsūdzība. Pilsētas amatpersonas viņu apsūdz par zonējuma likumu pārkāpšanu.

Kriss Avels, “Dad's Place” (“Tēva vieta”) mācītājs Braienā, Ohaio štatā, 2023. gada martā sācis atvērt baznīcu bezpajumtniekiem 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā, jo vietējā bezpajumtnieku patversme parasti bijusi pārpildīta, un katru gadu tai nācies noraidīt simtiem cilvēku.

Viena no problēmām esot tā, ka baznīcā nav guļamistabu - lai gan tajā nav atļauts ierīkot guļamistabas, un otra - ka ēka ir zonēta kā centrālā uzņēmējdarbības ēka, tāpēc cilvēkiem nav atļauts ēst, mazgāt drēbes vai gulēt šajā īpašumā, ziņo Toledo (Ohaio štata Ohaio štata pilsēta) raidorganizācija “Action News”.

Neskatoties uz apsūdzībām, draudze “Dad's Place” joprojām ir atvērta bezpajumtniekiem. Kopienas locekļi un vietējā bezpajumtnieku patversme atbalsta baznīcas kalpošanu. "Pilsētai, baznīcām un sabiedrībai kopumā ir jāsadarbojas," sacīja Viljamsa apgabala bezpajumtnieku patversmes “Sanctuary of Williams County” direktors. "Šiem cilvēkiem Viljamsa apgabalā nav, kur citur doties. Katru gadu mums nākas atteikties no aptuveni 600 cilvēkiem,” skaidro direktors.