Jauns pētījums ASV atklāj, ka to bērnu skaits, kas dzīvo ar diviem vecākiem ir augstākais pēdējo desmitgažu laikā, lai gan iepriekš tika prognozēts, ka bērnu īpatsvars, kuri dzīvo divu vecāku ģimenēs turpinās samazināties.

Ģimenes pētījumu institūts (Institute for Family Studies), kura mērķis ir "stiprināt laulību un ģimenes dzīvi, kā arī veicināt bērnu labklājību, veicot pētījumus un sabiedrības izglītošanu", 10. janvārī publicējusi ziņojumu "Divu vecāku ģimeņu atdzimšana" (“The Resurgence of the Two-Parent Family”).

Pētījumā salīdzināti ASV tautas skaitīšanas biroja dati sākot no 1960. gada par "to bērnu īpatsvaru, kas jaunāki par 18 gadiem un dzīvo ar diviem vecākiem, ar vienu vecāku un nevienu no vecākiem". Ja 1960. gadā 87,7% bērnu, kas jaunāki par 18 gadiem, dzīvoja kopā ar abiem vecākiem, tad jau 2005. gadā tikai 67,3% bērnu dzīvoja kopā ar abiem vecākiem. To bērnu īpatsvars, kas 2023. gadā dzīvoja kopā ar abiem vecākiem ir sasniedzis 71,1%. Tas ir augstākais rādītājs kopš 1990. gada.

Ģimenes pētījumu institūta vecākais pētnieks un psihologs Nikolass Zils (Nicholas Zill) saka, ka izskatās, ka, galvenokārt divas tendences veicinās tradicionālo ģimeņu skaita pieaugumu. Tās ir pieaugušo cilvēku vecums, kurā tie vēlas kļūt par vecākiem un nesenais imigrantu skaits pieaugums ASV. Zils skaidro, ka sievietes un vīrieši, kuriem bērni dzimst pēc tam, kad viņi jau ir sasnieguši trīsdesmit vai četrdesmit gadu vecumu visbiežāk apprecas pirms viņiem piedzimst bērni un statistiski šiem vecākiem ir vislielākās izredzes palikt kopā laulībā. Turpretī, imigrantiem ir tendence apprecēties pirms tiem piedzimt bērni un tā arī palikt laulībā.