Šonedēļ Vašingtonā, ASV, notiek Starptautiskais reliģiskās brīvības samits, kurā centrālais notikums ir bažas par reliģiskām vajāšanām pasaules mērogā. Samits, kas tiek rīkots valsts galvaspilsētā, tiecas izveidot spēcīgu koalīciju, lai izgaismotu problēmas, ar kurām saskaras vajātie kristieši, un meklētu efektīvus risinājumus.

Nesenais Hamās terorakts pret izraēliešiem oktobrī diskusijām piešķir drūmu nokrāsu. No Ķīnas un Ziemeļkorejas līdz Āfrikai, Tuvajiem Austrumiem un citur pasaulē aptuveni 360 miljoni kristiešu saskaras ar vajāšanām, un vairāk nekā ducis cilvēku katru dienu zaudē dzīvību savas ticības dēļ. Reliģijas brīvība ir apdraudēta visās kultūrās, tautās, reliģijās un politiskajās sistēmās visā pasaulē. Negaidīti notikumi parādās pat tādās stabilās demokrātijās kā Japāna un Somija.

Samita organizatori norāda, ka galvenā prioritāte ir izvairīties no partiju politikas, mudinot valdības piešķirt prioritāti reliģijas brīvībai kā svarīgam ārpolitikas jautājumam un cilvēka pamattiesībām.