Organizācija Open Doors ir publicējusi savu 2024. gada Pasaules vērošanas sarakstu, kurā uzskaitītas 50 valstis, kurās kristieši visvairāk cieš savas ticības dēļ, un Ziemeļkoreja ir pirmajā vietā jau 22. reizi 23 gadu laikā.

Open Doors īpaši kritizēja Ķīnas jauno politiku, kas paredz bēgļu atgriešanu atpakaļ Ziemeļkorejā. Tā norādīja, ka laikā, kad pasaules uzmanība bija pievērsta Izraēlai un Gazai, Ķīna 2023. gada 9. oktobrī repatriēja aptuveni 600 ziemeļkorejiešus atpakaļ uz komunistisko izolēto valsti. Tomēr arī citas pasaules daļas rada nopietnas bažas Open Doors, tostarp Āfrika uz dienvidiem no Sahāras, kur kristiešu minoritātes saskaras ar dubultiem eksistenciāliem draudiem: vardarbīgiem nemieriem, ko izmanto radikāli džihādisti, un autokrātiskām valdībām, ko atbalsta lielākas varas ārpus reģiona. Organizācija ziņo, ka pagājušajā gadā šajā reģionā ticības dēļ tika nogalināti vismaz 4606 kristieši, taču sagaida, ka patiesais skaitlis ir daudz lielāks.

Organizācija Open Doors ziņo, ka pasaulē kopumā pieaug vajāšanu skaits un intensitāte, un 365 miljoni kristiešu saskaras ar vajāšanu un diskrimināciju savas ticības dēļ - salīdzinājumā ar 360 miljoniem pagājušajā gadā.