Laikraksta “The Times” veiktā aptauja liecina, ka Anglijas katedrālēs bijis vērojams liels Ziemassvētku dievkalpojumu apmeklētāju skaita pieaugums. Ja iepriekšējos gados līdzīgas aptaujas liecināja par daudzu baznīcu izmisīgu un neatgriezenisku lejupslīdi, tad šogad veiktā aptauja atklāj dramatisku pavērsienu.

Daudzās Apvienotās Karalistes vēsturiskajās ēkās draudžu skaits bija lielāks nekā 2019. gada Ziemassvētkos pirms Covid-19 krīzes. Mājsēdes laikā baznīcas un katedrāles bija spiestas slēgt savas durvis, un tūkstošiem soliņu bija tukši un krāja putekļus. Taču saskaņā ar pagājušā gada decembra datiem, pirmo reizi vairāku gadu laikā vismaz divas katedrāles atteica cilvēkiem ieeju, jo tajās vairs nebija vietas.

Ličfīldas katedrāles izpilddirektors Saimons Varburtons (Simon Warburton) stāsta, ka viņi ir priecīgi par to, ka no 2019. līdz 2023. gadam apmeklētāju skaits ir palielinājies par 10%, bet no 2021./22. gada līdz 2023. gada Ziemassvētkiem apmeklētāju skaita kāpums ir vēl ievērojamāks - par 20%.

Laikraksts “The Times” vēsta, ka Ziemassvētku vakarā Linkolnas katedrālē "pirmo reizi vairāku gadu laikā tika sasniegta pilna ietilpība", savukārt "Glosteras katedrāle arī bija pilnīgi pilna abos Ziemassvētku dievkalpojumos un “diemžēl bija spiesta cilvēkus atraidīt", bet Vusteras katedrāle ziņoja par "rekordlielu Ziemassvētku apmeklējumu".