ASV Ohaio štatā likumdevēji atcēluši gubernatora Maika Devaina veto likumprojektam, kas aizliedz veikt kosmētiskās dzimuma maiņas operācijas un izrakstīt pubertāti bloķējošus līdzekļus un hormonus nepilngadīgajiem.

Decembrī Devains uzlika veto likumprojektam, sakot, ka ierosinātais likums neļaus vecākiem pieņemt medicīniskus lēmumus par saviem transseksuāliem bērniem. Gubernators piekrita dažām likumdevēju bažām, tāpēc viņš parakstīja rīkojumu, ar kuru aizliedza dzimuma maiņas operācijas nepilngadīgajiem, bet joprojām atļāva lietot pubertātes bloķētājus. Rīkojums tika kritizēts no abām pusēm - konservatīvie iebilda, ka Devaina centieni nav pietiekami tālejoši, lai aizsargātu nepilngadīgos, savukārt liberāļi uzskata, ka viņa ierobežojumi kaitēs transseksuāli noskaņotiem cilvēkiem.

24. janvārī Ohaio štata senāts ar 24 “par” un 8 “pret” balsīm atcēla veto likumprojektam, tādējādi ļaujot ierosinātajam likumprojektam kļūt par likumu. Jaunais likums arī aizliedz bioloģiskiem vīriešiem, kuri identificējas kā sievietes, piedalīties meiteņu sporta spēlēs. Ohaio bāzētā konservatīvo kristiešu aktīvistu grupas "Centrs par kristīgo tikumību" prezidents Ārons Bērs sacīja: "Neviens bērns nav piedzimis nepareizā ķermenī, lai ko arī teiktu ietekmīgi un labi finansēti lobiji. Šodien Ohaio pavēstīja ekspluatatīvajai medicīnas nozarei, ka mēs noraidām jūsu negodīgo zinātni un vairs neļausim jums eksperimentēt ar mūsu bērniem. Mēs esam arī garantējuši, ka ikvienai meitenei šajā štatā būs brīvi un godīgi spēles noteikumi un tā nebūs spiesta konkurēt ar maziem zēniem. Tas iezīmē pagrieziena punktu Ohaio: mēs neklusēsim, kad bērniem tiek nodarīts kaitējums."