Paredzams, ka vidējais dzimstības līmenis jauniešu vidū, kuri regulāri apmeklē dievkalpojumus, būs 2,1 bērns, kas piedzimst vidēji vienai sievietei, kas ir daudz augstāks nekā vidēji visās Eiropas valstīs.

Eiropas Savienībā 2021. gadā piedzima aptuveni 4 miljoni bērnu. Tas ir par vienu miljonu bērnu mazāk nekā 1990. gadā un par diviem miljoniem mazāk nekā 1975. gadā, liecina Eurostat dati. Aplūkojot dzimstības rādītāju, Eiropas vidējais rādītājs ir 1,5, un tādām valstīm kā Francijai un Čehijai klājas labāk - 1,8, bet Maltai un Spānijai sliktāk – 1,1 un 1,2. Šie skaitļi liecina par to, ka Eiropa noveco un lielā mērā ir atkarīga no imigrācijas.

Neviena Eiropas valsts nesasniedz rādītāju 2,1 bērns vidēji vienai sievietei, kas vajadzīgi, lai saglabātu pastāvīgu iedzīvotāju skaitu. Pirms Ziemassvētkiem publicētajā Vācijas Federālā demogrāfisko pētījumu institūta pētījumā secināts, ka pastāv cieša saikne starp reliģisko pārliecību un vēlmi pēc bērniem. Pētījumā, kurā tika pētīti dati par 12 000 vāciešu, tika konstatēts, ka ticīgas meitenes un zēni 15 gadu vecumā apgalvo, ka viņi vēlas vidēji 2,1 bērnu. Starp viņu vienaudžiem, kas nav ticīgi, vēlamo bērnu skaits ir daudz mazāks - 1,7 bērni. Šie uzskati par vecāku lomu veidojas bērnībā un pusaudžu vecumā, un zinātniskajā literatūrā tie tiek uzskatīti par svarīgu rādītāju dzimstības paradumiem vēlākā pieaugušā vecumā.

Lielākajā daļā reliģiju bērnu dzimstība tiek uzsvērta kā svarīga dzīves sastāvdaļa. Ticīgi cilvēki biežāk stājas laulībā, kas savukārt ir svarīgs faktors augstākai dzimstībai.