Eritrejas autokrātiskā valdība ir atbrīvojusi simtiem kristiešu, bet aptuveni 300 joprojām atrodas ieslodzījumā par darbībām, kas saistītas ar ticību Kristum. Šajā, vienas partijas pārvaldītajā, ļoti militarizētajā Austrumāfrikas valstī, 2023. gadā tika atbrīvoti daudzi uzticīgi ticīgie. Starp atbrīvotajiem bija arī kristiešu mūziķi.

2023. gada aprīlī vairāk nekā 100 talantīgu kristiešu jauniešu, kuri ir muzikālās grupas, pazīstamas kā Mahalians, dalībnieki, tika arestēti pēc tam, kad bija ierakstījuši slavēšanas dziesmas, ar kurām bija iecerējuši dalīties vietnē YouTube. Valdība viņu ierakstu sesiju uzskatīja par nelikumīgu draudzes sapulci. Septembrī tika paziņots, ka gandrīz puse no aizturētajiem jauniešiem ir atbrīvoti. Kopš tā laika brīvību ir ieguvuši vēl vairāki ieslodzītie ticīgie, parasti mazās grupās. Novembra beigās tika ziņots, ka nebrīvē joprojām tiek turēti aptuveni 20 jaunieši, cerot, ka arī viņi drīz tiks atbrīvoti.

Lai gan valdības politika nav mainījusies, aizstāvības organizācija "Baznīca važās" (“Church in Chains”) paziņojusi, ka pēdējo mēnešu laikā ir atbrīvoti "simtiem kristiešu ieslodzīto" un, ka šajā pašā laika posmā ir arestēts "mazāk ticīgo nekā parasti". Kopējais kristiešu skaits, kas šobrīd Eritrejā ieslodzīti par savu ticību, tiek lēsts ap 300, norāda organizācija. Ir zināms, ka daudzi kristieši tiek turēti kuģu konteineros vai skarbās cietuma nometnēs, bieži vien gadiem ilgi. Organizācija aicināja ticīgos turpināt lūgties par tiem, kas joprojām tiek turēti apcietinājumā, un viņu tuviniekiem. Tā arī lūdza par "Eritrejas varasiestādēm" un lielāku brīvību kristiešiem, "lai Jēzus sekotājiem tiktu piešķirta viņu likumīgā brīvība pielūgt Viņu un slavēt Viņa Svēto vārdu".

Gadu gaitā no Eritrejas ir aizbēguši simtiem tūkstoši cilvēku, tostarp kristieši, un daudzi no viņiem ir devušies uz Sudānas tuksnešiem un pēc tam uz Ziemeļāfriku, cenšoties sasniegt Eiropu.