Sakramento, Kalifornijā, Kalifornijas Sociālo pakalpojumu departaments ((California's Department of Social Services (CDSS)) neveiksmīgi mēģinājis piespiest El Cajon kristīgo pirmsskolas izglītības iestādi atteikties no saviem reliģiskajiem uzskatiem par seksualitāti un dzimumu.

Izglītības iestādei tika draudēts ar izslēgšanu no dalības federāli finansētajā ASV Lauksaimniecības departamenta USDA pārtikas programmā. Pēc tam, kad baznīca iesniedza federālo prasību tiesā par pilsoniskajām tiesībām, ģenerālprokurora Roba Bonta Tieslietu departaments atteicās aizstāvēt štata rīcību un tiesvedību izbeidza ar vienošanos par gandrīz 200 000 ASV dolāru samaksu.

"Šī ir liela uzvara reliģiskās brīvības jomā," sacīja Kalifornijas Ģimenes padomes viceprezidents Gregs Bērts. Bērts uzsver: “Valsts nedrīkst diskriminēt baznīcas un citas reliģiskas bezpeļņas organizācijas tāpēc, ka tās nevēlas atteikties no savas bibliskās pārliecības. Newsoma Kalifornijas administrācijas amatpersonas mēģināja nelikumīgi aizliegt šai baznīcai izrādīt Jēzus mīlestību nabadzīgām imigrantu ģimenēm. Par laimi, konstitūcija aizsargā ticīgos cilvēkus pret šādu valdības pārspīlējumu."

ASV Lauksaimniecības departaments (USDA), kas pārrauga Bērnu un pieaugušo pārtikas programmu valsts mērogā, nodrošina finansējumu štatiem, tostarp arī Kalifornijai. Pēc tam, kad Baidena administrācija IX sadaļā paplašināja "dzimuma" definīciju, iekļaujot tajā seksuālo orientāciju un dzimuma identitāti, Kalifornijas Sociālo pakalpojumu departaments (CDSS) īstenoja jaunus pilnvarojumus. Taču šie jaunie noteikumi ierobežo tikai reliģisko organizāciju dalību pārtikas programmā, ja to ortodoksālie Bībeles uzskati par cilvēka seksualitāti ietekmē to baznīcas vai kalpošanas darbību.

Izlīgums atjaunoja kristīgās pirmsskolas izglītības iestādes Dayspring dalību pārtikas programmā, atmaksāja apturētos līdzekļus, izslēdza pirmsskolas izglītības iestādi no Nacionālā diskvalificēto personu saraksta un pieprasīja CDSS izdot skaidrus norādījumus par izņēmumiem attiecībā uz reliģiskajām iestādēm Kalifornijas pārtikas programmās. CDSS arī piekrita samaksāt 160 000 ASV dolāru juridisko izdevumu. Šis iznākums ir nozīmīga uzvara reliģijas brīvības jomā Kalifornijā un rada precedentu līdzīgām reliģiskām iestādēm.