Jaunā valsts aptaujā atklājies, ka amerikāņi, kuri tic Dievam, un tie, kuri ir precējušies, labāk izjūt savas dzīves jēgu un mērķi nekā neticīgie un neprecētie cilvēki. "Kopumā reliģiozie amerikāņi biežāk uzskata, ka viņu dzīve ir jēgpilna, ja salīdzina ar tiem, kas apgalvo, ka nav reliģiozi," liecina Amerikas Uzņēmējdarbības institūta (AEI) Amerikāņu dzīves aptauju centrs.

Aptaujā tiek minēts, ka "amerikāņi, kuri nekad nav precējušies, nav reliģiozi un kuriem ir zemāks formālās izglītības līmenis, retāk nekā citi amerikāņi uzskata, ka viņu dzīvei ir jēga". Savukārt lielākā daļa evaņģēlisko kristiešu (jeb 56%) norādīja, ka "pēdējo 12 mēnešu laikā viņi vienmēr vai bieži ir jutuši, ka viņu dzīvei ir jēga". Tie amerikāņi, kuri sevi dēvē par nevienai reliģijai nepiederošiem, nesasniedz pat vidējo rādītāju uzskatos, ka viņu dzīve ir nozīmīga. Tikai 42% no tiem, kas neskaitās piederīgi nekādai reliģijai, uzskata, ka viņu dzīve ir nozīmīga. Evaņģēliskie kristieši par 33% biežāk nekā neticīgie apgalvo, ka viņu rīcībai ir ietekme un ir nozīmīga kopējo lietu shēmā.

Ģimenes izpētes padomes bibliskā pasaules uzskata un stratēģiskās iesaistes vecākais speciālists Džozefs Bekholms aptaujas rezultātu komentēja šādi: "Nav pārsteidzoši, ka sekulārisms ir tendēts uz bezjēdzības sajūtu. Ja mūsu eksistence ir nejaušība, tad tā ir arī bezmērķīga."