Kristīgajām skolām ir pietiekami daudz šķēršļu un kavēkļu, tomēr pirmo reizi daudzu gadu laikā kristīgo skolu skaits Eiropā pieaug. Tas tika secināts konferencē Briselē, kurā šonedēļ tikās kristīgo izglītības iestāžu vadītāji no 13 Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Konferencē tika apkopota vairāku valstu pieredze, kas atklāj, ka desmit gadu laikā, kopš tiek rīkota kristīgo skolu vadītāju tikšanās Briselē, nav bijis ziņu par jaunu kristīgo skolu dibināšanu. Šogad tiek plānots dibināt jaunas skolas Zviedrijā, Apvienotajā Karalistē un Spānijā.

Īpaši ievērojami tas ir Zviedrijā, jo tur politiskais klimats ir naidīgs reliģiskajām skolām. Tajā pašā laikā Zviedrijā ir nepieciešama kristīgā izglītība. Neraugoties uz "agresīvo sekularizāciju" valstī, divas potenciālās skolas nesen ir nosūtījušas pieteikumu, lai saņemtu izglītības iestādes atļauju. Arī Spānijā pieaug kristīgo skolu skaits. Tuvāko gadu laikā tiks atvērtas divas līdz trīs jaunas skolas, taču plāns ir nākotnē atvērt 20 jaunas kristīgās izglītības iestādes valstī.

Tāpat tiek ziņots, ka pieprasījums pēc kristīgajām skolām ir pieaudzis Šveicē, Albānijā, Beļģijā un Austrijā. Pēc vairāku konferences dalībnieku domām, šāda notikumu attīstība ir reakcija uz politiskajām norisēm visā Eiropā, kas liek valsts skolām liberāli mācīt par dzimumu un seksualitāti. Nobažījušies vecāki sāk meklēt skolas, kas mācību programmā neiekļauj šo LGBT saturu.