Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 1. februārī atklāta izstāde par Kurzemes-Zemgales hercogisti un Lietuvas dižkunigaitiju, kas cita starpā sniedz ieskatu arī tā laika baznīcas vēsturē un piedāvā aplūkot baznīcas interjera detaļas.

Kā skaidro muzeja pārstāve Astrīda Burbicka, starptautiskās izstādes mērķis ir iepazīstināt muzeja apmeklētājus ar Kurzemes hercogistes un Lietuvas dižkunigaitijas vēstures savstarpējiem saskarsmes punktiem un abu valstu atstātajām pēdām kultūrvēsturiskajā vidē, tuvāk pievēršoties laikmeta politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem, robežas veidošanai, Kurzemes muižniecības ietekmei uz dzīvi pierobežā, kā arī baznīcas organizācijas īpatnībām.

Izstādes sagatavošanā ar materiāliem piedalījušās 28 atmiņas institūcijas un privātpersonas no sešām valstīm - Lietuvas, Latvijas, Zviedrijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas. Izstādē skatāmi 16. līdz 18. gadsimta Lietuvas dižkunigaišu un Polijas karaļu, kā arī Kurzemes un Zemgales hercogu un muižnieku portreti, dokumenti, zīmogi, medaļas, monētas, kartes, grāmatas, baznīcu interjera detaļas un dažādi sadzīves priekšmeti - gan oriģinālā, gan kopijās.

Tā būs pēdējā jaunā izstāde pagaidu telpās Brīvības bulvārī 32, Rīgā. Izstādi "Kurzemes un Zemgales hercogiste un Lietuvas dižkunigaitija (1561.-1795.g.)" varēs apskatīt līdz maija beigām.