Kāds kristiešu sludinātājs tika atzīts par vainīgu abortu klīnikas buferzonas pārkāpšanā pēc tam, kad tās tuvumā turēja plakātu ar Bībeles citātu – 139. Psalma 13. pantu: “Jo Tu radīji manas īkstis, Tu mani veidoji un piešķīri man ķermeni manas mātes miesās.”

Ēlingas padome apsūdzēja Stīvenu Grīnu (Stephen Green) pēc tam, kad viņš turēja izkārtni pie abortu klīnikas, ko pārvalda MSI Reproductive Choices (MSI Reproduktīvās izvēles), agrāk Marie StopesUz abortu klīniku attiecas Sabiedriskās telpas aizsardzības rīkojums Public Spaces Protection Order (PSPO), kas aizliedz buferzonas robežās veikt jebkādas "nepiekrītošas darbības" attiecībā uz abortiem, tostarp lūgšanas un Bībeles lasīšanu. Apgabaltiesnese Katrīna Vergisa, pasludinot spriedumu, sacīja, ka, lai gan Grīna kunga protests bija "miermīlīgs", viņa rīcība "nebija samērīga". Tiesnese piesprieda Grīnam nosacītu atbrīvošanu no cietumsoda uz vienu gadu, 26 sterliņu mārciņu lielu nodevu cietušajam un samaksāt cietušās puses tiesvedības izmaksas jeb 2400 sterliņu mārciņas.

Grīna kungs, kuru atbalsta Christian Legal Centre (CLC) jeb Kristiešu Juridiskais centrs, plāno pārsūdzēt notiesājošo spriedumu un teica, ka viņš "labprātāk dosies uz cietumu", nekā maksās tiesas noteiktās izmaksas. Grīns uzskata, ka buferzonas un notiesāšana ir tiešs uzbrukums Bībelei un vārda brīvībai, ko valsts ir licencējusi. Viņš teica: “Man nav citas izvēles, kā vien turpināt aizstāvēt sevi un cīnīties par taisnīgumu."