Nīderlandes Ārstu federācija ir atcēlusi vecuma ierobežojumu pacientiem, kuri vēlas nomirt, pārtraucot ēst un dzert. Federācija nolēmusi atteikties no sākotnējās vadlīnijas, jo tika konstatēti vairāki gadījumi, kad cilvēki, kas jaunāki par 60 gadiem, lūdza atļauju mirt šādā veidā.

Saskaņā ar publikāciju, pēdējo 10 gadu laikā ir bijuši vairāki gadījumi, kad cilvēki, kas jaunāki par 60 gadiem, izbeidz dzīvi, dažkārt bez hospisa (slimnīca vai slimnīcas nodaļa nedziedināmi slimiem pacientiem) aprūpes, pārtraucot ēst un dzert. Aptuveni 700 cilvēku Nīderlandē katru gadu mirst, apzināti liedzot sev pārtiku un ūdeni. Nīderlandes Psihiatru asociācijas priekšsēdētājs Nilss Mulders (Niels Mulder) sacīja, ka cilvēkam, kurš izsaka vēlmi nomirt, būtu jārunā ar garīgās veselības speciālistu, lai noskaidrotu, kāpēc viņš tā jūtas. Mulders arī ierosināja, ka hospisiem būtu jāpiedāvā garīgās veselības aprūpe, lai šie cilvēki "joprojām varētu saskatīt dzīves perspektīvas".

Novembrī Nīderlandes ziņu izdevums NL Times ziņoja, ka Kieskompas veiktā aptaujā, kurā piedalījās gandrīz 200 000 cilvēku, tika noskaidrots, ka 80% Nīderlandes iedzīvotāju atbalsta to, ka gados vecākiem cilvēkiem, kuri uzskata, ka ir sasnieguši savas dzīves galu, ir atļauts veikt asistētu pašnāvību. Desmit procenti aptaujas dalībnieku iebilda pret to, ka tiesības uz legālu asistētu pašnāvību tiktu attiecinātas arī uz tiem, kuri vienkārši jūt, ka viņu lietderīgā dzīve ir beigusies, bet vēl 10 procenti aptaujas dalībnieku neizteica viedokli.