48 gadus vecs vjetnamiešu montagnardiešu (kalnu iedzīvotāju) kristietis Naj I Blangs (Nay Y Blang) tika notiesāts uz četrarpus gadiem cietumā par lūgšanu sapulču rīkošanu savā mājvietā.

Centrālajā augstienē esošās Kristus evaņģēliskās baznīcas loceklis Blangs tika notiesāts 26. janvārī, un viņam nebija pieejams advokāts. Vietējie plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka viņš tika atzīts par vainīgu kūdīšanā uz "valsts interešu aizskaršanu". Vīrietim jau iepriekš ir piespriests naudas sods un cietumsods par savas ticības praktizēšanu.

2005. gada aprīlī Phu Yen provincē viņam tika piespriests piecarpus gadu cietumsods par "vienotības politikas graušanu", bet 2022. gada septembrī Song Hinh apgabala Tautas komiteja viņam piesprieda četru miljonu vjetnamiešu dongu (jeb aptuveni 152 eiro) naudas sodu par "demokrātisko brīvību un pārliecības brīvību ļaunprātīgu izmantošanu". Lielākā daļa montagnardu ir kristieši un dzīvo Vjetnamas centrālajos augstienes apgabalos, kur viņiem konfliktos ar Vjetnamas valdību ir zināma pieredze.

Christian Solidarity Worldwide organizācijas dibinātājs un prezidents Mervins Tomass saka: “Organizācija ir ļoti nobažījusies par to, ka Blanga, kā arī vairāk nekā 100 montagnardiešu, tiesas procesos nav bijis ievērots pienācīgs izmeklēšanas process. Vjetnamas valdība uzskata, ka vienkāršais lūgšanas akts ir tiešs drauds tās varai un leģitimitātei."