Lielbritānijas TV raidījumu vadītājs Džails Brandets (Gyles Brandreth) aicina sabiedrību atbalstīt “Christian Blind Mission” (CBM) - kristīgu labdarības organizāciju, kas palīdz cilvēkiem ar aklumu un citu invaliditāti.

Brandets - praktizējošs kristietis, kurš Lielbritānijā ir pazīstams kā autors un TV personība un kurš patreiz regulāri piedalās BBC raidījumā “The One Show”, kopā ar sievu jau vairāk nekā 20 gadus dedzīgi atbalsta Kristīgās neredzīgo misijas (CBM) darbu. Viņš saka: "Cilvēki dzīvo nevajadzīgi akli ar kataraktu, lai gan vienkārša operācija varētu atjaunot viņu redzi - ja vien viņu ģimenes to varētu atļauties.” Kristīgās neredzīgo misijas atbalstīšana nozīmē, ka vairāk cilvēkiem iespējams atjaunot redzi un dzīvot iespēju pilnu dzīvi.

Labdarības organizācijas atbalstītāji ir saziedojuši 1,2 miljonus sterliņu mārciņu kampaņai “Light Up Lives” (www.cbmuk.org.uk), kas tiek īstenota trīs gadu garumā, lai mainītu neredzīgo cilvēku dzīvi Zimbabves Midlendas provincē - valstī, kur ir viens no augstākajiem akluma rādītājiem pasaulē.

Daudziem Zimbabves Midlendas provinces iedzīvotājiem nav pieejami nepieciešamie acu veselības aprūpes pakalpojumi, un tas noved pie akluma, no kura varētu izvairīties. Šajā reģionā ir gandrīz 1 615 000 iedzīvotāji, bet to apkalpo tikai divi oftalmologi (acu slimību ārsti) un 22 oftalmoloģiskās māsas. Līdz šā trīs gadu projekta beigām plānots palīdzēt vairāk nekā 44 000 cilvēkiem ar acu slimībām.

Pasaulē pieejamie dati vēsta, ka 75% no tiem, kas ir neredzīgi, varētu tādi nebūt.