Komandas “Kansas City Chiefs” MVP (Most Valuable Player) jeb vērtīgākais uzbrucējs Patriks Mahomess vadījis savu komandu aizraujošā Super Bowl LVIII uzvarā svētdienas vakarā, pārvarot 10 punktu deficītu un izvirzoties vadībā tikai 13 sekundes pirms spēles beigām.

Mahomess uzreiz pateicās Dievam pēc tam, kad “Chiefs” spēja pagarinājumā ar fantastisku piespēli uz 3 jardu piezemējumu saņēmējam Mekolem Hārdmenam panākt pārsvaru pār “Sanfrancisko 49ers” ar 25:22.

"Man vienkārši jāatdod Dievam slava," tiešraidē miljoniem skatītāju priekšā teica Mahomess. Spēlētājs saņēma savu trešo “Super Bowl MVP” (Surperkausa vērtīgākais spēlētājs) balvu karjerā, kļūstot tikai par trešo spēlētāju NFL vēsturē, kuram tas ir izdevies.

Mahomesa vadībā viņa komanda kļuvusi arī par pirmo komandu 19 gadu laikā, kura kļuva par ikgadējā Superkausa čempioniem atkārtoti, pēc kārtas.

Tikmēr Kanzassitijas kluba sitienu izpildītājs Harisons Butkers uzstādīja Superkausa rekordu, gūstot 57 jardus. Butkers, kurš ir atklāts kristietis, iepriekš teica: “Es nekad nedomāju, ka kādreiz būšu uz šādas skatuves, bet es esmu šeit, un man par to ir jāslavē Dievs.”

Savukārt “Kansas City Chiefs” īpašnieks un izpilddirektors Klārks Hants nekad nepalaiž garām iespēju norādīt uz Jēzu, un svētdienas uzvara nebija citāda. "Es gribu pateikties Dievam par to, ka viņš mums deva šo iespēju," pēc Lombardi trofejas pasniegšanas sacīja Hants. “Tas ir bijis pārsteidzošs piecu gadu skrējiens.”

Kā ziņoja CBN News, Klārks un viņa ģimene lika savu ticību lietā, lūdzoties laukumā pirms AFC play-off spēles pret Baltimoras Ravens.  Par lūgšanu viņš teica -"Tas ir viens no manas ticības stūrakmeņiem un ikviena, kas ir kristietis". "Dievs ir uzticīgs, un, lai gan Viņš zina, kas ir manā sirdī, man ir nepieciešams dalīties ar Viņu, jo tas mani pietuvina Viņam".

Patriks Mahomess un Harisons Butkers nav vienīgie kristieši, kuri šī gada Superkausa čempionātā pagodināja Dievu. Šī gada Superkausa čempionātu skatījās 123,4 milijoni skatītāju. Tas ir vairāk nekā jebkad iepriekš vēsturē. Iepriekšējais rekords bija 115,1 milijons skatītāju.