Baltijas Globālā iniciatīva aicina lūgt par vajātajiem kristiešiem visā pasaulē. Un šajā nedēļā esam aicināti lūgt par vajātajiem kristiešiem Pakistānā. Pakistāna starptautiski ir zināma ar saviem netaisnīgajiem zaimošanas likumiem, kas bieži tiek piemēroti kristiešiem.

Lūgsim drosmi Pakistānas kristiešiem runāt par savu ticību, par spīti bailēm, ka viņu vārdi varētu tikt lietoti pret viņiem. Kristieši Pakistānā sastopas ar ekstrēmām vajāšanām katrā savas dzīves jomā. Bijušie musulmaņi to piedzīvo vēl lielākā mērā. Lūgsim par apsardzību kristiešu baznīcām, it īpaši brīvdienu, kā Lieldienu vai Ziemassvētku, laikā, kad iepriekš ir notikuši teroristu uzbrukumi. Visi kristieši Pakistānā tiek uzskatīti par otrās šķiras cilvēkiem un viņiem tiek doti tikai zemi statusa darbi, kas tiek uzskatīti par netīriem un necienīgiem. Bieži vien viņi kļūst arī par piespiedu darba vergiem. Lūgsim par kristiešu spēku, izturību un pazemību, un lai viņi var būt par liecību apkārtējiem.

Lūgsim par tām septiņām kristiešu ģimenēm, kuras decembrī un janvārī tika izpirktas no verdzības un ir sākušas jaunu dzīvi brīvībā. Lai Dievs palīdz ģimenēm tikt galā ar visiem izaicinājumiem un būtu pietiekams garīgais atbalsts draudzēs. Kristīgām sievietēm ir risks, ka viņas varētu tikt nolaupītas un seksuāli izmantotas. Vēlāk viņas bieži tiek piespiestas apprecēties ar savu uzbrucēju un konvertēties islāmā. Lūgsim par jauno kristīgo sieviešu un meiteņu apsardzību. Lūgsim par tām sievietēm, kuras tikušas nolaupītas un piespiestas konvertēties un apprecēties, lai Dievs viņām dod mierinājumu un spēku.