Šodien ir pēdējā reģistrācijas diena starptautiskajai konferencei, kas norisināsies jau šajā nedēļā, 23. un 24. februārī, Rīgā. Konferences “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi” organizatori aicina kalpošanu vadītājus, draudžu locekļus un ģimeņu vērtību aizstāvjus būt klātesošiem līdz šim Latvijā vēl nebijušam notikumam. Kopā pulcēsies vairāk nekā 200 dalībnieki no 15 dažādām valstīm. Tostarp vieslektore būs Somijas parlamenta deputāte Paivi Rasanena kopā ar savu vīru Nīlo Rasanenu.

“Viena daļa Eiropas, lai arī ir pret apzinātu un tīšu cilvēka nonāvēšanu, tomēr vienlaikus atbalsta gan eitanāziju gan abortus. Kā arī tam līdzās, sakot, ka esam pret nāvessodiem Eiropā, tomēr turpinām atbalstīt pretinieka iznīcināšanu karā. Kur tajā ir cilvēks un viņa dzīvības vērtība?”, šādu jautājumu uzdos Ogres baptistu draudzes mācītājs Dainis Pandars vienā no paneļdiskusijām, kurā piedalīsies arī eksperti no Latvijas - Agnese Irbe, Vilnis Sosārs un Aiga Rotberga. Otro paneļdiskusiju vadīs politologs Andis Kudors un tajā kopā ar ekspertiem tiks risināts jautājums par ģimeni kultūras, politikas un zinātnes krustcelēs. Īpašs būs konferences pirmās dienas noslēgumā plānotais nevalstisko organizāciju vakars, kuru moderēs “Izdzīvošanas skolas” vadītājs Oskars Špickopfs.

Tātad reģistrācija šai konferencei vēl atvērta šodien, 19. februārī. To izdarīt var mājaslapā kristigiemediki.lv. Tulkojumi latviešu valodā tiks nodrošināti sinhroni, taču dalībniekiem jāpaņem līdzi telefonu austiņas un uzlādēti viedtālruņi.