Izraēlas prezidents Īzaks Hercogs (Isaac Herzog) sestdien Minhenes Drošības konferencē atklājis naidīgu grāmatu ar nosaukumu "Ebreju gals", kuru, pēc viņa teiktā, sarakstījis Hamās līdzdibinātājs, un kurā slavināts holokausts.

Hercogs sacīja, ka Izraēlas spēki kādā Gazas mājā atrada šo antisemītisko grāmatu, kurā pausta Hamās ideoloģija un attaisnots naids pret ebrejiem un viņu slepkavošana. Viņš apgalvoja, ka to sarakstījis Hamās līdzdibinātājs Mahmuds al-Zahars, lai izplatītu teroristu grupējuma ideālus visā Gazā.

Grāmatā, uz kuras vāka ir attēlots duncis, kas caurdur Dāvida zvaigzni, tiek slavināta vēsturiskā vardarbība pret ebrejiem Eiropā, īpaši slavinot holokaustu un nacistisko Vāciju, sacīja Hercogs. Grāmatā, ko Hercogs parādīja konferences dalībniekiem Vācijā, bija nodaļas ar virsrakstiem "Ebreju vispārējā korumpētība", "Pasaules dedzīgais naids pret ebrejiem" un "Iemesli ebreju izraidīšanai". Hercogs sacīja, ka grāmata galu galā kalpo kā pierādījums tam, ka Hamās aktīvi strādāja, lai izplatītu savu naidīgo ideoloģiju Gazā un attaisnotu nepieciešamību iznīcināt Izraēlu.