Kristieši Vācijā pauž bažas par ierosināto likumprojektu, kura mērķis ir izveidot cenzūras zonas ap abortu iestādēm, potenciāli sodot cilvēkus par tā sauktajām “par dzīvību” lūgšanām un palīdzības piedāvājumiem ar naudas sodiem līdz 5000 eiro.

Likumprojekts tiek kritizēts par tā neskaidro formulējumu un apšaubāmo nepieciešamību. Likumprojekta mērķis ir novērst darbības, kuras valdība uzskata par "mulsinošām" vai "traucējošām" 100 metru attālumā no šīm klīnikām. Vācijas jurists un ADF International Eiropas interešu aizstāvības direktors Felikss Bēlmans (Felix Böllmann) kritizēja likumprojektu par to, ka tas rada neskaidrības un, iespējams, pārkāpj tiesības, ko aizsargā gan starptautiskie, gan valsts tiesību akti.

Likumprojektu aizvadītajā mēnesī iesniegusi Ģimenes lietu ministre Līza Pausa (Lisa Paus) no Zaļo partijas. Likumprojekta mērķis esot līdzsvarot vārda brīvību un sieviešu, kas meklē konsultācijas abortu klīnikās un ģimenes plānošanas centros, aizsardzību pret “uzmākšanos”. Likums paredzētu 100 metru buferzonas piemērošanu, un par pārkāpumiem tiktu piemēroti naudas sodi.

Pausa toreiz sacīja, ka sievietēm vajadzētu būt iespējai saņemt labu padomu, nesaskaroties ar "naidu un aģitāciju". "Tāpēc mēs atrodam līdzsvaru starp vārda brīvību un pulcēšanās tiesībām," (citēta Pausa). Likumprojekts pašlaik atrodas Federālajā padomē, un tajā vēl ir iespējams izdarīt grozījumus.