Pakistānas policija, (tai neraksturīgajā gadījumā) atbrīvojusi 72 gadus vecu kristieti no zaimošanas lietas pēc tam, kad sūdzības iesniedzēja atzina, ka viņa vīrieti apsūdzējusi nepatiesi.

Jounis Bhatti, pazīstams kā Bhagats, sestdien (10. februārī) tika arestēts un apsūdzēts par Korāna apgānīšanu saskaņā ar Pakistānas likuma par zaimošanu 295.B pantu, par ko piespriež mūža ieslodzījumu. Bhatti ģimenes dibinātās Brāļu mājas draudzes locekle Sosana Fatima bija apsūdzējusi viņu par to, ka viņš ielauzies viņas mājā, kad viņa lasīja Korānu, uzbrucis viņai un saplēsis islāma rakstu. Savā sūdzībā Fatima arī norādīja, ka Bhatti iebilda pret it kā notikušo ģimenes pievēršanos islāmam.

Bhatti bija nodrošinājis Fatimai bezmaksas mājokli savā zemē, un viņa bija iebildusi pret viņa plāniem sadalīt to divās vienādās daļās ar pa vidu uzceltu betona sienu, lai blakus sievietei izmitinātu citu trūcīgu kristiešu ģimeni. Viņš teica, ka pēc tam, kad policija uzklausīja viņa liecību, policisti nākamajā vakarā Fatimu un viņas vīru atveda uz iecirkni un nopratināja viņus vīrieša klātbūtnē. Viņš piebilda, ka policija centās fiksēt arī citu apgabala kristiešu liecības. "Pēc kāda laika Fatima salūza un atzinās, ka viņa mani nepatiesi apsūdzējusi," Bhatti pastāstīja Christian Daily International-Morning Star News. “Viņa teica, ka viņas vīrs un vēl divi kristieši pirms 10 dienām bija izdomājuši šo plānu, lai neļautu man sadalīt īpašumu.”

Bhatti sacīja, ka policija viņam paziņoja, ka izņems viņa vārdu no pirmās informācijas ziņojuma (FIR), bet nevarēja viņu nekavējoties atbrīvot, jo viņa dzīvībai draudēja briesmas. Pēc tam, kad parādījās apsūdzības zaimošanā, paziņojumi mošeju skaļruņos bija pamudinājuši vairāk nekā 500 musulmaņu protestēt, liekot daudziem apkārtnes kristiešiem pamest savas mājas. Bhatti sacīja: "Es nevaru beigt pateikties Dievam par to, ka viņš mani izglāba no šīs bīstamās apsūdzības".