Pēc tam, kad Alabamas Augstākā tiesa nolēma, ka sasaldēti embriji ārpus dzemdes ir bērni, viens no lielākajiem štata medicīnas centriem izlēmis uz laiku apturēt in vitro apaugļošanas procedūras, lai izvērtētu tiesas sprieduma ietekmi.

Augstākās tiesas lēmums ir bezprecedenta gadījums. Tiesneši nolēma, ka saskaņā ar štata tiesību aktiem sasaldēti embriji ir uzskatāmi par cilvēkiem, norādot, ka "nedzimuši bērni ir bērni... bez izņēmuma, pamatojoties uz attīstības stadiju". Alabamas auglības centra ārste Mamija Maklīna (Dr. Mamie McLean) tiesas lēmumu komentēja sekojoši: “Mēs esam nobažījušies, ka šim spriedumam ir tālejošas sekas attiecībā uz to, ko, mūsuprāt, ir droši iesaldēt un ko droši izmest.”

Paredzams, ka tiesas lēmumam būs ietekme uz neauglības ārstēšanas klīniku atsevišķu pakalpojumu pieejamību. Tiesneši turklāt atklāja, ka trīs pāri var iesniegt tiesā prasību par nelikumīgu nāvi, jo viņu sasaldētie embriji nejauši tikuši iznīcināti. Alabamas “Par Dzīvību’  koalīcijas prezidents Ēriks Džonstons (Eric Johnston) apgalvo, ka tiesa ir rīkojusies pareizi. "Tas ir kaut kas atšķirīgs no abortiem, un tas ir daudz sarežģītāk nekā aborti, taču mums ir jāciena dzīvība un veids, kā dzīvība tiek radīta, un tieši to dara šie embriji," viņš piebilda.