ASV, Teksasas koledžas profesors, kurš zaudējis darbu pēc tam, kad mācīja standarta principus par cilvēka bioloģiju un reprodukciju, tika atjaunots darbā, gandrīz gadu kopš atlaišanas.

2022. gada novembrī profesors Džonsons Varkejs klasē stāstīja, ka cilvēku dzimumu nosaka X un Y hromosomas, un ka tas ir bioloģisks fakts. To dzirdot vairāki skolēni izgāja no klases. Pasniedzējs uzskata, ka tieši tas ir tas brīdis, kas aizsāka sūdzību vākšanu par viņa pasniegšanas veidu.

Profesors, kurš pēc stāšanās amatā 2003. gadā vairāk nekā 1500 studentiem bija mācījis par cilvēka bioloģiju, tika atstādināts no amata, nesaņemot konkrētu pamatojumu par atlaišanas pamatcēloni. Ir ziņots, ka Varkeja atlaišanas vēstulē bija atsauce uz sūdzībām, kas iesniegtas pret viņu par "reliģisku sludināšanu, diskriminējošiem komentāriem par homoseksuāļiem un transseksuāļiem, kā arī pret abortiem vērstu retoriku un zobošanos, kas pazemo sievietes".

Varkejs teica, ka viņa atlaišana viņu "pārsteidza un šokēja". Viņš jau divas desmitgades esot mācījis vienu un to pašu realitāti par cilvēka reproduktīvo sistēmu, un šī esot pirmā reize, kad viņš piedzīvojis negatīvu reakciju. First Liberty Institute, bezpeļņas juridiskā firma, kas pārstāvēja Dr. Džonsonu Varkiju pēc viņa atlaišanas no Svētā Filipa koledžas Sanantonio, Teksasas štatā, otrdien paziņoja, ka ar skolu ir panākta vienošanās. Puses panāca labvēlīgu izlīgumu, kas cita starpā garantē, ka Varkejs atgriezīsies klasē līdz 2024. gada rudenim.