23. un 24. februārī Rīgā tika aizvadīta starptautiskā konference “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi”. To rīkoja Kristīgo Mediķu biedrība sadarbībā ar biedrību “Asociācija Ģimene” un Latvijas vīru biedrību. Šāds pasākums Latvijā notika pirmo reizi.

Konferences idejas autore un organizētāja, ginekoloģe, Kristīgo Mediķu biedrības vadītāja Aiga Rotberga atzīst, ka konference izdevusies lieliski un dalībnieku atsauksmes liecina, ka piedāvātās tēmas ir aktuālas un rosina to visu arī tālāk pārdomāt un izvērtēt. Konferencē tika pārrunātas tēmas par dzīvības svētumu un vērtību, mūsdienu cilvēku verdzību, modernajām tehnoloģijām, pasaules uzskatu, kas nosaka mūsu rīcību, abortiem, eitanāziju, dzimumu ideoloģijām. Tika sniegti juridiski un medicīniski fakti, kas pamato kristīgo un konservatīvo nostāju.

Konferencē piedalījās mediķi, skolotāji, juristi, mācītāji, dažādu organizāciju pārstāvji, – vairāk nekā 200 cilvēku no 15 valstīm, – tostarp pediatrs, kustības “Par dzīvību” dibinātājs Rumānijā Deivids Ille. Viņš atzīst, ka Rumānijā nav tik daudz problēmu ar transgenderismu, kā ar abortiem. Abortu skaits ir ārkārtīgi augsts. Daudzus gadus Eiropas valstu vidū Rumānijā bija augstākie rādītāji veikto abortu ziņā. Tagad situācija ir uzlabojusies, arī pateicoties kustības “Par dzīvību” darbībai. 26 gadu laikā ir sniegta palīdzība 35 000 sievietēm un izglābtas 800 bērniņu dzīvības.

Konference ir aizvadīta. Taču ar to darbs neapstājas. Aiga Rotberga aicina ikvienu atbalstīt Renē Ekošāra grāmatas “Vīrietis, sieviete, ko mums stāsta neirozinātne” izdošanu latviešu valodā. Tāpat arī iecerēta dokumentālā filma par cilvēka identitāti. Plašāk par Kristīgo mediķu biedrības darbu, tāpat arī par “Asociāciju Ģimene” un citām atbalsta organizācijām informācija pieejama tīmekļvietnēs kristigiemediki.lv, pargimeni.lv un asociacijagimene.lv.

Ziņas speciālizlaidumu klausieties šeit.