Baltijas Globālā Iniciatīva šonedēļ aicina lūgt par vajātajiem kristiešiem Afganistānā. Afganistānā dzīvo vairāk nekā 41 miljons cilvēku, no kuriem 99.8% ir musulmaņi. Ņemot vērā, ka daudzi kristieši ir spiesti savu ticību slēpt, ir grūti precīzi noteikt, cik daudz ticīgo dzīvo valstī, taču tiek lēsts, ka tie ir ap 15 000 – 20 000.

Afganistānā nav atļautas baznīcas kristiešiem, tāpēc sapulces notiek nelegāli dzīvokļos un mājās. Kristieši nevienam nevar uzticēties. Lūgsim, lai par spīti izolācijai pagrīdes draudžu cilvēki var piedzīvot vienotību. Talibana režīms kareivīgi izturas pret citādi domājošajiem. Lūgsim par kristiešu fizisko drošību un aizsardzību. Sievietēm bieži tiek liegtas tiesības uz izglītību un cieš no fiziskas, emocionālas un seksuālas vardarbības. Lūgsim par afgāņu sieviešu dzīves uzlabošanos. Afganistāna ir viena no pasaules narkotiku apjomīgākajām eksportētājām. Lai Dievs salauž korupcijas un noziedzības taustekļu iespaidu tautas dzīvē. Kristieši, kas konvertējas no islāma kristietībā piedzīvo ļoti stipras vajāšanas un dzīvības draudus. Lūgsim par mazo kristiešu saimi un viņu pacietību grūtībās.

Pateiksimies par labajām ziņām, ka Afganistānā ir otra visātrāk augošā draudze pasaulē uzreiz aiz Irānas. Jā, skaitliski tā ir neliela, bet pēdējos gados piedzīvo 20% izaugsmi katru gadu. Daudzi vīlušies islāma solījumos un joprojām meklē Dievu un atrod Jēzu.