Dzemdības mājās ASV ir sasniegušas augtāko līmeni 30 gadu laikā. To veicinot vēlme pēc individuālas aprūpes un ģimeniskuma. Ģimenēm orientējoties mainīgajā dzemdību vidē, dzemdību mājās skaita pieaugums rada jautājumus par drošību un regulējumu.

Piemēram, Kindreja (Kindrea Hines) un Ītans Hinesi (Ethan Hines), misionāru pāris, pēc visu sešu meitu dzemdībām mājās ir kļuvuši par mājdzemdību aizstāvjiem. Kindreja tagad ir reģistrēta medmāsa Ohaio štatā, bet viņas vīrs, Ītans Hiness, ir ģimenes ārsts. Ītans sievai palīdzēja mājās dzemdēt visas sešas viņu meitas, un pāris strādā kā komanda, lai palīdzētu citām sievietēm dzemdēt mājās. Neraugoties uz dažiem riskiem, kas saistīti ar dzemdībām ārpus slimnīcas, Kindreja sacīja, ka daudzas ASV sievietes joprojām jūtas drošāk un labāk dzemdībās mājās. Sievietes, kuras izvēlas mājdzemdības, norāda, ka galvenie faktori ir izvairīšanās no medicīniskas iejaukšanās, uzturēšanās pazīstamā telpā un dzemdību norise savā tempā. Tā kā šī tendence turpina pieaugt, diskusijas par regulējumu un drošību kļūst arvien svarīgākas, veidojot dzemdību nākotni Amerikā.

Lai gan mājās dzimušo bērnu skaits joprojām ir neliela daļa no kopējā dzemdību skaita, daži ārsti un vecmātes aicina ieviest labākus noteikumus šīs prakses uzraudzībai. Visā valstī katrā štatā ir savi likumi, kas nosaka, kas drīkst piedalīties un palīdzēt dzemdībās ārpus slimnīcas. Turklāt ne visi štati atzīst valsts organizāciju izsniegtās vecmātes licences un sertifikātus.