Seulā bāzētais uzņēmums izmaksā 100 miljonus Korejas vonu (75 000 ASV dolāru jeb 69 200 eiro) ikreiz, kad darbiniekam piedzimst bērns, lai palīdzētu mainīt dzimstības samazināšanās tendenci valstī, un tas pat izmaksā pabalstus ar atpakaļejošu datumu tiem, kuri ģimeni izveidoja pirms šīs politikas ieviešanas.

Booyoung Group dibinātājs un priekšsēdētājs Lī Džuong Keuns darbinieku sanāksmē esot paziņojis: "Zemo dzimstības rādītāju iemesli ir finansiālais slogs un grūtības līdzsvarot darbu un ģimenes dzīvi, tāpēc mēs nolēmām spert tik radikālus soļu." Papildu septiņu miljardu Korejas vonu (5,25 miljonu ASV dolāru) piešķiršanai ar atpakaļejošu datumu darbiniekiem, kuriem kopš 2021. gada kopā piedzimuši 70 bērni, būvniecības giganta "drastiskie" pasākumi ietver arī iespējamu rēķina apmaksu par lielāku ģimeņu īri.

"Ja zemi nodrošina valdība, darbiniekiem ar trim vai vairāk bērniem mēs ļausim izvēlēties starp bērna piedzimšanas pabalstu, kas līdzvērtīgs trīs jaundzimušajiem, vai valsts mājoklim līdzīgu īres mājokli," piebilda 84 gadus vecais miljardieris. Ģimenēm, tajos dzīvojot, nevajadzēs maksāt ne īres maksu, ne mājokļa uzturēšanas izmaksas. Uzņēmums, kurā patreiz strādā 2500 darbinieku ir paziņojis, ka pabalsti būs pieejami gan vīriešu, gan sieviešu kārtas darbiniekiem.

Turklāt Džuong Keuns ierosina arī valstij ieviest jaunu nodokļu atlaižu sistēmu, lai darbiniekiem tiktu piešķirtas nodokļu atlaides un viņi varētu izmantot saņemtos vecāku pabalstus pilnā apmērā, un vairāk uzņēmumu sekotu šī uzņēmuma piemēram.

Patreiz Dienvidkorejā ir zemākie dzimstības rādītāji pasaulē. 2022. gadā dzimstības rādītāji uz vienu sievieti samazinājās līdz 0,78, turklāt tiek lēsts, ka 2025. gadā šis rādītājs būs 0,65. Turpretī, pēc ekspertu aprēķiniem, lai valsts populācija paliktu nemainīga dzimstības rādītājiem jābūt 2,1.