Februāra sākumā vairāk nekā simts meža ugunsgrēki izpostīja plašu Čīles dienvidu un centrālo daļu. Vajadzēja nedēļu, lai apdzēstu liesmas. Tomēr tūkstošiem cilvēku, kuri izglābās no liesmām, tagad mēģina atsākt savu dzīvi no drupām, jo no viņu īpašumiem maz, kas ir palicis pāri. Ir apstiprināts, ka bojā gājuši vairāk nekā 130 cilvēki, taču 300 vēl skaitās kā bezvēsts pazuduši.

Djego Traverso misijas Operation Blessing (tulkojumā: Misija Svētība), kas sniedz starptautisko palīdzību katastrofu gadījumos, vadītājs teica, ka bojāgājušo skaits katru dienu pieaug, jo cilvēki turpina meklēt pāri palikušās lietas pelnos. Traverso saka, ka ugunsgrēki izcēlās, kā viņš to raksturo "perfektajā vētrā". Bija spēcīgs sausums, ko vēl vairāk pasliktināja vietēji raksturīgais ūdens virsmas sasilstošais El Ninjo fenomens. "Cilvēki nevarēja aizbēgt, jo tas notika pārāk ātri," viņš teica.

Operation Blessing (jeb Misija Svētība) tur arī sadarbojas ar “Jaunatne ar misiju” (Youth With A Mission), lai palīdzētu uzturēt pārtikas kravas automašīnu, kas vietējiem iedzīvotājiem nodrošina aptuveni 400 maltītes dienā. Traverso kopā ar Vineyard Church (tulkojumā: Vīna dārza draudzi) vada arī zupas virtuvi, kas sarūpē vēl 500 maltītes. Pat vietējā alus darītava Sibaros ir pārgājusi no alus konservēšanas uz svaiga ūdens konservēšanu katastrofas upuriem. Arī brīvprātīgie mediķi vada tā saucamo “no durvīm uz durvīm” klīniku, ārstējot cilvēkus ar apdegumiem un citām ugunsgrēkos gūtajām traumām.

Vairākas komandas ir arī sākušas būvēt 10 mājas vietējās draudzes locekļiem un strādā pie mazo uzņēmumu atjaunošanas. Tomēr, Traverso teica, ka vissvarīgākais brīvprātīgo sniegtais pakalpojums ir vienkārši uzklausīt izdzīvojušos. "Viņi vienkārši vēlas aprunāties un tikt cauri traumām, kuras viņi piedzīvoja," viņš paskaidroja. “Mums ir bijušas iespējas lūgt par daudziem cilvēkiem, sēdēt kopā ar viņiem un galvenokārt viņus uzklausīt, un tam ir bijusi spēcīga ietekme.”

Šādu sarunu laikā Traverso un viņa komanda dalās evaņģēlijā ar vietējiem iedzīvotājiem. "Runa nav par 15 000 litru vai kannu ūdens izdalīšanu vai 1000 maltīšu saražošanu dienā," viņš saka brīvprātīgajiem. "Atvēliet laiku, lai dotos viens pret vienu. Uzklausiet cilvēkus, apsēdieties kopā ar viņiem, paēdiet kopā ar viņiem. ... Šī ir iespēja."