Ozolu ģimene no Latvijas izvēlēta par Eiropas Gada daudzbērnu ģimeni 2023. Baiba un Māris Ozoli audzina 11 bērnus un ir lielākā ģimene Jelgavā. Pāris ir precējies jau 25 gadus. Ozolu ģimene iekļuva finālā kopā ar kandidātiem no Polijas, Rumānijas un Itālijas.

Šī ģimene ir patiesi īpaša ar gudriem un talantīgiem bērniem, kuriem ir savstarpējas rūpes vienam par otru. Īpašs Ozolu ģimenes nopelns ir viņu sabiedriskā darbība, aizstāvot daudzbērnu ģimeņu intereses Jelgavas pilsētā un arī visā Latvijā. Pirms diviem gadiem mamma Baiba sapulcināja novada daudzbērnu ģimenes un nodibināja Jelgavas daudzbērnu ģimeņu biedrību "Goda ģimenes". Divus gadus Ozolu ģimene ik mēnesi organizē pasākumus ģimenēm - gan sporta un atpūtas dienas vecākiem un bērniem, gan nopietnas tikšanās ar pašvaldību, panākot arvien lielāku reģionālo atbalstu. Tāpat jāatzīst Baibas ieguldījums Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības darbā, palīdzot koordinēt valsts mēroga aktivitātes.

Šajā ģimenē ļoti tiek respektētas gan sievas, gan vīra vēlmes pašrealizēties, neaizmirstot svarīgāko kopīgo pienākumu - dot bērniem neizmērojamu mīlestību, iemācīt atbildību un cieņu pret ģimenes un valsts vērtībām, jo ģimene ir patiesi patriotiska pret savu pilsētu un valsti.