ASV Senāts ir pieņēmis rezolūciju, kurā aicina ASV valdību izmantot visus tās rīcībā esošos diplomātiskos un sankciju instrumentus, lai starptautiski vērstos pret reliģijas brīvības pārkāpējiem un sodītu tos.

Divu partiju iniciatīva, ko vada senatori Kriss Kūnss, Džeimss Lankfords, Tims Keins un Toms Tillis, uzskata reliģijas brīvību par pamattiesībām, "paužot atbalstu starptautiskajai reliģijas brīvībai kā ASV ārpolitikas stūrakmenim un paužot bažas par pieaugošajiem draudiem un uzbrukumiem reliģijas brīvībai visā pasaulē". Rezolūcijā īpaši minēta smagā situācija Nigērijā, Indijā, Pakistānā un Nikaragvā, norādot, ka tur tiek piemēroti likumi par zaimošanu un personas, kas pauž savu reliģisko identitāti, tiek patvaļīgi aizturētas.

Brīvības aizstāvības alianses (Alliance Defending Freedom) prezidente un izpilddirektore Kristena Vaggonere (Kristen Waggoner) pauda stingru atbalstu rezolūcijai, uzsverot pieaugošo reliģijas brīvības pārkāpumu skaitu visā pasaulē. Šons Nelsons (Sean Nelson), ADF International padomnieks reliģiskās brīvības jautājumos, arī atzinīgi novērtēja rezolūciju, norādot, ka tā ir svarīga, lai veicinātu indivīdu un kopienu reliģiskās brīvības tiesības visā pasaulē.