Mančestras Universitātes studentu grupa, kas iestājas par dzīvības aizstāvību, apgalvo, ka viņi tikuši "pārbiedēti" pēc tam, kad viņus vārdiski apvainoja un viņiem draudēja abortus atbalstošais demonstrantu pūlis līdz apmēram 250 cilvēkiem, kad viņi mēģināja novadīt “par dzīvību” atbalsta akciju.

Maisija, 22 gadus veca grūtniece universitātes absolvente teica: "es varēju būt reālās briesmās. Es jutos īpaši neaizsargāta, būdama 7. grūtniecības mēnesī, es baidījos, ka viņi varētu ievainot mani un manu meitiņu.”

“Visbriesmīgākā bija iziešana no ēkas, mēs bijām ielenkti, un cilvēki kliedza mums sejā. Es zināju, ka vajag tikai vienu cilvēku, kas manī ietriektos, lai es nokristu un tiktu sadragāta. Tas bija traumatiski, es visu laiku trīcēju un joprojām esmu ļoti satriekta. Es tiešām domāju, ka mūsu dzīvības ir apdraudētas. Pūlis bija ārkārtīgi vardarbīgs - spļaudījās, meta olas, kliedza un lamājās. Mūsu bija apmēram 30, bet viņu - 300. Lielākajai daļai no viņiem bija aizsegtas sejas.”

Studentu par dzīvību alianses (Alliance of Prolife Students) direktore Madelīna Peidža (Madeline Page) sacīja: "Šokējoši ir tas, ka šis protesta akcija bija iepriekš ieplānota un par to zināja gan universitāte, gan Studentu apvienība. Kustības par dzīvību atbalstošie studenti vairākkārt bija lūguši nodrošināt apsardzi pasākumam, taču tas tika noraidīts. Tas nozīmēja, ka brīdī, kad studenti ieradās uz savu pasākumu, viņus pie durvīm sagaidīja simtiem protestētāju.”

Universitātē vēl viens par dzīvību aizstāvēšanas pasākums pēc universitātes lūguma ir ticis atcelts, jo viņi nevar garantēt studentu drošību. Peidža arī piebilda, ka universitātē ir studenti, kas sevi cenzē un brīvi nedalās ar saviem uzskatiem baidoties no personīgiem uzbrukumiem.