“Taliban” augstākais līderis ir apsolījis sākt publiski nomētāt sievietes ar akmeņiem, paziņojot, ka tādā veidā turpina cīņu pret Rietumu demokrātiju. Jaunie likumi paredz tiesības sievietes pērt un nomētāt ar akmeņiem laulības pārkāpšanas gadījumā.

Mulla Hibatullah Akhundzada balss vēstījumā, ko nedēļas nogalē pārraidīja valsts televīzija, uzrunāja Rietumu amatpersonas, sakot: “Mēs abi sakām, ka aizstāvam cilvēktiesības - mēs to darām kā Dieva pārstāvji, bet jūs - kā velna pārstāvji."

Afganistānas valsts televīzija, kas tagad ir talibu kontrolē, pārraida balss ziņojumus, kas it kā ir no “Taliban” augstākā līdera Akhundzada, kurš, izņemot dažus vecus portretus, nekad nav redzēts publiski. Viņa izteikumi izraisījuši afgāņu sašutumu, un daži ir aicinājuši starptautisko sabiedrību pastiprināt spiedienu uz “Taliban”.

"Nauda, ko viņi saņem no starptautiskās sabiedrības kā humāno palīdzību, tikai baro viņus pret sievietēm," Tala, bijusī civildienesta ierēdne, sacīja laikrakstam The Telegraph no galvaspilsētas Kabulas. Viņa piebilda: "Kā sieviete Afganistānā es nejūtos droši un aizsargāta. Katrs rīts sākas ar paziņojumiem un rīkojumiem, kas sievietēm uzliek ierobežojumus un stingrus noteikumus un atņem pat mazāko prieku un dzēš cerības uz gaišāku nākotni."

Kā kristieši, mēs tiekam aicināti lūgt par šo situāciju Afganistānā un aizvien pieaugošo vardarbību pret sievietēm.