Vairāk nekā divus gadus ilgās kaujās ir ieņemta un atbrīvota Ukrainas dienvidu pilsēta Hersona. Tagad Hersona ir aplenkta pilsēta, jo krievi mēģina to atkal sagrābt, un tās iedzīvotāji tiek pastāvīgi bombardēti. Tam visam pa vidu Ukrainas kristieši riskē ar savu dzīvību, lai kalpotu kara ieslodzītajiem.

Mācītājs Andris Skantevs no Jēzus Kristus baznīcas Hersonā stāsta: "Viņi apšauda mūs 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā." Daudzas draudzas ēkas šeit ir iznīcinātas. Tomēr mācītājs Olehs Derkančenko jūtas aicināts kalpot šajā ārkārtīgi bīstamajā un nestabilajā vidē. Viņš māca Antonivkas Hersonas baznīcā. “Mana baznīca atrodas līdz Dņepras upei aptuveni 700 metru. Upes platums ir aptuveni 700 metru. Tātad krievi no mums atrodas apmēram 1,5 kilometru attālumā un no turienes viņi mūs ļoti bieži bombardē.”

Dņepras upe sadala Hersonu ar kreiso krastu, kuru kontrolē Krievijas spēki, bet labo - ukraiņi. Derkančenko baznīca atrodas Ukrainas pusē. "Ir reizes, kad krievu šāviņi nokrīt 25 metrus pa kreisi no baznīcas un dažreiz 30 metrus pa labi no baznīcas, bet nekas mūs neskar. Dievs mūs sargā," viņš stāsta. Pirms Krievijas 2022. gada iebrukuma mācītājs Derkančenko saka, ka viņa svētdienas dievkalpojumus regulāri apmeklēs aptuveni 100 cilvēku. Šodien, niknā kara vidū un 1,5 kilometra attālumā no Krievijas spēkiem, viņa baznīca ir pārpildīta.