Kristiešu līderi tiek "nogalināti, spīdzināti un ir pazuduši" Ukrainas daļās, kuras ir okupējusi Krievija, paziņoja kristiešu reliģiskās brīvības labdarības organizācija. Februārī Krievijas okupētajā Hersonā Kalančakas ielās tika atrasts miris 59 gadus vecais ukraiņu pareizticīgo priesteris Stepans Podoļčaks, un viņa ķermenī bija redzamas spīdzināšanas pēdas.

Traģiskais atklājums tika izdarīts divas dienas pēc tam, kad viņu sagrāba un aizveda, domājams, Krievijas Iekšlietu ministrijas Ekstrēmisma apkarošanas centra darbinieki. “Forums 18” ziņo, ka pirms nolaupīšanas un slepkavības viņš bija pretojies spiedienam atstāt Ukrainas pareizticīgo baznīcu un pievienoties Maskavas patriarhātam.

Pols Robinsons, “Release International” izpilddirektors, sacīja: "Arvien biežāk citas konfesijas, izņemot prezidenta Putina Krievijas pareizticīgos, tiek uzskatītas par ekstrēmistiem".

Podoļčaks nav vienīgais kristietis, kuru piemeklējis šāds liktenis pēc tam, kad pagājušā gada novembrī Hersonā tika nolaupīts, sakropļots un nošauts vasarsvētku diakons Anatolijs Prokopčuks un viņa 19 gadus vecais dēls Aleksandrs. Kā norāda “Forum 18”, "Krievijas okupācijas spēki kopš Krievijas iebrukuma ir nolaupījuši, spīdzinājuši un nogalinājuši Ukrainas reliģiskos līderus".

Tomēr ir arī cerības pazīmes, jo cilvēki piepilda baznīcas Hersonā un izrāda izsalkumu pēc evaņģēlija.