Marksistu režīms Nikaragvā turpina vērsties pret kristiešiem, piespriežot cietumsodu gandrīz desmit evaņģēliskiem mācītājiem. Pagājušajā mēnesī 11 Nikaragvas mācītāji no Puerta de la Montaña, kas ir ASV bāzētās kalpošanas organizācijas Mountain Gateway filiāle, tika notiesāti uz vairāk nekā 10 gadiem cietumā pēc valdības vadītas "fiktīvas" tiesas prāvas.

Pagājušajā gadā Mountain Gateway un Puerta de la Montaña rīkoja vairākas evaņģelizācijas kampaņas ar nosaukumu "Cruzadas Buenas Nuevas Nicaragua" (Labo ziņu kruseidi Nikaragvā), kas pulcēja tūkstošiem dalībnieku. Nedēļu pēc pēdējā pasākuma decembrī Nikaragvas policija paziņoja par izmeklēšanu saistībā ar iespējamu naudas atmazgāšanas shēmu, kurā Puerta de la Montaña esot izmantota kā aizsegs. Puerta de la Montaña 11 mācītāji tika arestēti un gaidīja tiesu cietumā. Nikaragvas valdība apsūdzēja arī trīs ASV pilsoņus līdzdalībā iespējamajā noziegumā.

19. martā Nikaragvas mācītāji tika notiesāti un viņiem tika piespriests 12 līdz 15 gadu cietumsods, kā arī 80 miljonu ASV dolāru naudas sods katram. (kopā vairāk nekā 1 miljards eiro vienpadsmit mācītājiem).

Netika iesniegti nekādi aizstāvības pierādījumi. Advokātiem, kas pārstāvēja mācītājus, ne tikai tika liegta piekļuve apsūdzības dokumentiem un ar apsūdzībām saistītiem dokumentiem, bet arī viņi tika tiesāti un apcietināti.

Tikai dažas dienas pēc Nikaragvas mācītāju notiesāšanas ASV Valsts kases departaments paziņoja par sankcijām pret Nikaragvas ģenerālprokuroru Karolīnu Moralesu Urbinu. ASV finanšu ministra vietnieks terorisma un finanšu izlūkošanas jautājumos Braiens Nelsons (Brian Nelson) apsūdzēja Urbinu - kā arī prezidentu Danielu Ortegu un viņa sievu, viceprezidenti Rosario Murillo (Rosario Murillo) - "koordinētas kampaņas veicināšanā, lai apspiestu disidentus, bez tiesiska pamata konfiscējot valdības politisko oponentu īpašumus".

Brits Hankoks, kura organizācija Mountain Gateway sadarbojās ar Nikaragvas mācītājiem evanģelizācijas organizēšanā, kura kopumā sasniedza vairāk nekā 1 miljonu cilvēku, skaidrojot patreizējo situāciju, pieminēja, ka par šo lietu ir iestājusies Amerikas štatu organizācija (Organization of American States) un Apvienoto nāciju organizācija. Savukārt Lielbritānijas parlaments ir iekļāvis šo gadījumu rezolūcijā, pie kuras tiek strādāts jau ilgu laiku un kuras mērķis nosodītu Nikaragvas rīcību. Viņš atzina, ka, lai gan šāds starptautiskais spiediens ir labs, tomēr ir svarīgi atcerēties, ka "Jēzus ir vienīgais, kas var pamudināt diktatoru rīkoties pareizi."