Vietējās baznīcas Brazīlijas dienvidos ir atvērušas savas durvis, lai sniegtu pajumti un palīdzību iedzīvotājiem tajos valsts apgabalos, kurus izpostījuši katastrofāli plūdi, kas prasījuši vismaz 136 cilvēku dzīvības, un aptuveni 537 000 cilvēku ir pārvietoti.

Sadarbojoties ar saviem partneriem uz vietas, ASV bāzētās evaņģēliskās humānās palīdzības grupas “Samaritan’s Purse” un “Operation Blessing's International Disaster Relief Team” arī ir uzsākušas palīdzības operācijas. Operācija “Blessing” ir izveidojusi trīs virtuves ar mērķi paēdināt 6000 cilvēku dienā. Bezpeļņas organizāciju komandas ceturtdien ieradās no Virdžīnijas pludmales, Hondurasas, Kostarikas, Puertoriko, Salvadoras un Čīles vienā no vissmagāk skartajiem apgabaliem. Viņi arī gatavo higiēnas komplektus un tīrīšanas līdzekļus, kas tiks nogādāti pagaidu patversmēs, kur iedzīvotāji uzturas pēc evakuācijas no mājām. “Samaritan's Purse” ar gaisa pārvadājumiem ir nogādājis tonnas svarīgāko krājumu uz Riograndi du Sulas štatu, ko izpostījuši katastrofālie plūdi.

"Lūdzu, turpiniet lūgt par visiem tiem, kuru dzīvības ir izpostījuši šie plūdi, jo gaidāmas vēl stiprākas lietusgāzes," sacīja “Samaritan's Purse” prezidents Franklins Grehems. Plūdi, ko izraisīja spēcīgas lietavas, kas sākās 27. aprīlī, ir appludinājušas pilsētas, iznīcinājušas infrastruktūru un atstājuši bez elektrības vairāk nekā 1,4 miljonus iedzīvotāju.