Krievijas Pareizticīgā baznīca sākusi piedāvāt militārās mācības jauniešiem Elizabetes baznīcā Opalikhā. Ziņas liecina, ka šīs mācības vada Ukrainas kara veterāni. Kursi ir bezmaksas un pieejami ikvienam no 12 gadu vecuma.

Apmācības notiek katru nedēļas nogali mežainā apvidū netālu no Elizabetes baznīcas Opalikhā. Kursu mērķis ir izveidot komandu, kas labi pārzina ieroču apstrādi, militārās lietas un taktisko medicīnu. Mācības vada pieredzējuši instruktori, tostarp tie, kas dienējuši Ziemeļu militārā apgabala zonā Ukrainā. Apmācībām savu svētību devis Odincovas un Krasnogorskas arhibīskaps Tomass, Maskavas patriarhāta Administratīvā sekretariāta vadītājs. Priesteri tiek iesaistīti, lai sniegtu mācību par patriotismu un Krievijas vēsturi, nostiprinot apmācības morālo un kultūras dimensiju. Šī nav pirmā šāda veida iniciatīva no Krievijas pareizticīgās baznīcas Maskavas patriarhāta.

Ukrainas Drošības dienests iepriekš ziņoja par baznīcas izveidoto privāto militāro kompāniju, piemēram, Sv. Andreja krustu, kas vervē draudzes locekļus kaujas amatiem tādās iestādēs kā Kronštates Jūras spēku katedrālē Sanktpēterburgā.