Kalifornijas skolas apgabals ir piekritis samaksāt 360 000 ASV dolāru kā daļu no izlīguma ar kristīgo skolotāju, kura iesūdzēja izglītības pārvaldi tiesā pēc tam, kad tika atlaista no darba par atteikšanos ievērot skolas dzimuma identitātes politiku.

Saskaņā ar viņas advokātu iesniegto sūdzību Džesika Tapija (Jessica Tapia), Jurupa apvienotā skolu apgabala skolotāja, iepriekš bija saņēmusi skolas vadības rīkojumu, ka viņai ir jārunā ar skolēniem viņu vēlamajos vietniekvārdos, jāatturas no savas reliģiskās pārliecības paušanas ar skolēniem vai savos sociālo mediju kontos, un jāļauj skolēniem izmantot tās labierīcības vai ģērbtuvi, kas atbilst viņu vēlamajam dzimumam. Kad viņa atteicās, viņu atlaida. Tapija uzstāja, ka skolas apgabala politikas ievērošana būtu melošana un tādējādi būtu pretrunā viņas kristīgajai ticībai. Dievs “nosaka cilvēka seksualitāti,” teikts viņas sūdzībā, atsaucoties uz Svētajiem Rakstiem. Tapija iesūdzēja tiesā skolu apgabalu, apgalvojot, ka ir pārkāptas viņas konstitucionāli aizsargātās tiesības, tostarp tiesības, kas saistītas ar reliģijas un vārda brīvību.

Šonedēļ skolas apgabals piekrita samaksāt Tapijai 285 000 ASV dolāru un 75 000 ASV dolāru par viņas advokātu honorāriem kā daļu no izlīguma. Izglītības pārvalde neatzina, ka būtu pieļāvis pārkāpumu.