Amerikas Savienoto Valstu Kapitolija ēkā 16. maijā tikusi atklāta evaņģēlista Billija Grehema statuja, kurā viņš attēlots turot rokās Bībeli un aicinot cilvēkus atsaukties evaņģēlijam. To papildina arī divi Bībeles panti – Jāņa 3:16 un Jāņa 14:6.

Septiņus metrus garā statuja ir daļa no Kapitolija vēsturiskās “Nacionālās statuju zāles kolekcijas”, un statuju atklāja deviņus gadus pēc tam, kad Ziemeļkarolīnas Ģenerālā asambleja nobalsoja aizstāt bijušā gubernatora Čārlza Brantlija Aikoka (Charles Brantley Aycock) statuju ar Grehema statuju. Saskaņā ar 1864. gada likumu katra pavalsts var izvietot divas statujas, kas veltītas mirušām personām, kuras godinātas par “vēsturisku slavu vai izciliem pilsoniskiem vai militāriem nopelniem”.

Tiek uzskatīts, ka Billijs Grehems, kurš tika aizsaukts mūžībā 2018. gadā, ir sludinājis evaņģēliju vairāk cilvēkiem dzīvās auditorijās nekā jebkurš cits vēsturē, proti, gandrīz 215 miljoniem cilvēku vairāk nekā 185 valstīs. Par izvietoto statuju evaņģēlista dēls Franklins Grehems gan saka: “Manam tēvam būtu mazliet neērti, ja viņš būtu šeit. Jo viņš gribētu, lai uzmanības centrā būtu Tas, kuru viņš sludināja - Kungs Jēzus Kristus, Dieva Dēls.”