Nigērijas armija ir izglābusi simtiem ķīlnieku, galvenokārt sievietes un bērnus, kurus mēnešiem vai pat gadiem bija turējuši gūstā ekstrēmistu grupējuma Boko Haram radikālie islāma teroristi.

International Christian Concern apstiprina ziņas, ka pagājušajā nedēļā no Boko Haram grupējuma rokām tika izglābti 209 bērni, 135 sievietes un seši vīrieši. Ķīlnieki tika izglābti dienas ilgā militārajā operācijā Nigērijas ziemeļaustrumos pēc tam, kad viņi tika atrasti kādā teroristu slēptuvē Sambisas mežā. Šis mežu rezervāts stiepjas gar Nigērijas robežu ar Kamerūnu un sniedz islāma džihādistiem, piemēram, Boko Haram un līdzīgiem grupējumiem, patvērumu, lai uzbruktu civiliedzīvotājiem vairākās valstīs.

Boko Haram jau kopš 2009. gada cīnās, lai gāztu Nigērijas valdību, ieviestu islāma režīmu un piespiestu iedzīvotājus pakļauties brutālajiem islāma šariata likumiem. Kristīgā cilvēktiesību aizstāvības organizācija International Christian Concern norādīja, ka Boko Haram grupai ir izdevies sakūdīt cilvēkus un likt daudziem no 108,3 miljoniem Nigērijā dzīvojošajiem kristiešiem piedzīvot teroru.