Starpdisciplināras operācijas rezultātā Arkanzasā štatā, ASV, tika izglābtas, atgūtas un identificētas septiņas sievietes, kas izdzīvojušas cilvēku tirdzniecībā, kā arī 25 vietējie upuri, tostarp bērni. Operācijas veiktais pasākums ir viens no veidiem ar ko cenšas apkarot cilvēku tirdzniecību un sniegt palīdzību tās upuriem Arkanzasas štatā.

Cilvēku tirdzniecības upuri tika izglābti tā sauktās - Operation HOPE, jeb tulkojumā - Operācija “Cerība” pasākuma laikā. To veica Arkanzasas štata policija un Arkanzasas Cilvēku tirdzniecības padomes locekļi. Cietušajiem tika piedāvāti dažādi pakalpojumi, tostarp ēdināšana, izmitināšana, medicīniskie pakalpojumi, konsultācijas, terapiju un narkotiku rehabilitācija.

Arkanzasas štata policijas direktors vienā no paziņojumiem sacīja, ka Arkanzasas tiesībsargājošās iestādes un vietējie cietušo aprūpes pakalpojumu partneri ir apņēmušies izbeigt cilvēku tirdzniecību Arkanzasā. Štata policijas direktors arī piebilda: “Mēs strādājam pie tā, lai tiesībaizsardzības iestādēm nodrošinātu specializētu apmācību, kas nepieciešama, lai tās spētu ar līdzjūtību uzņemt (cilvēku tirdzniecības) upurus, vienlaikus tos atbrīvojot no šī briesmīgā nozieguma izdarītājiem.”