Jau šajā nedēļas nogalē, no 1. līdz 2. jūnijam tiek organizēts divu dienu ekspedīcijas brauciens “Zudusī baznīca”. Tā ir iespēja doties piedzīvojumā ar apvidus automašīnām, apmeklēt laika gaitā zudušās baznīcas un izzināt to vēsturi. Šoreiz brauciens uz Vidzemi.

Izveidotajā maršrutā ietilpst Liepkalnes, Tolkas, Vecogres, kā arī citas “zudušās baznīcas”. Brauciens notiek nelielās grupās ar Land Rover apvidus automašīnām pa dažādiem ceļiem un bezceļiem, kuras vada paši dalībnieki. Lai piedalītos braucienā nav nepieciešamas īpašas priekšzināšanas. Pieredzējuši instruktori palīdzēs pārvarēt iespējamos ceļā sastaptos šķēršļus. Ekspedīcijas dalībniekiem ir jābūt gataviem piemēroties mainīgiem laikapstākļiem, gulēšanai guļammaisā, ilgam ceļam mašīnā, kā arī vienkāršiem dzīvošanas un ēšanas apstākļiem. Papildu informācija tiks atsūtīta interesentiem pēc pieteikšanās.

Pēc jau aizvadītajiem ekspedīcijas braucieniem tapis arī raidījumu cikls "Zudusī baznīca", kas skan Latvijas Kristīgā radio ēterā pirmdienās 12:00 ar atkārtojumu 22:00. Raidījumu arhīvs pieejams lkr.lv. Ekspedīcijas braucienu organizē biedrība “Mūsu kultūras mantojums”. Vairāk informācijas par ekspedīciju un pieteikšanās kulturasmantojums.lv.