Organizācija “Stop Gendercide” ir paudusi bažas par to, ka Apvienotās Karalistes valdības likumprojekta grozījumi, kas atbalsta abortus, ļaus Anglijā un Velsā legalizēt selektīvo abortu veikšanu gaidāmā bērniņa dzimuma dēļ.

Pašlaik valdība apgalvo, ka saskaņā ar spēkā esošajiem tiesību aktiem aborti, pamatojoties uz bērna dzimumu, ir nelikumīgi, jo tas “nav viens no likumīgajiem grūtniecības pārtraukšanas iemesliem”, kas noteikti Abortu likumā. Tomēr Diānas Džonsones (Diana Johnson) ierosinātie grozījumi atceltu noteikumus, saskaņā ar kuriem sievietei ir aizliegts pašai veikt abortu jebkurā brīdī līdz pat dzemdībām. Saskaņā ar Stellas Kreisijas (Stella Creasy) grozījumu, Abortu likums un iemesli, kuru dēļ ir atļauts veikt abortus līdz 24. nedēļai, tiktu atcelts, atļaujot veikt abortus pēc pieprasījuma, jebkura iemesla dēļ, tostarp abortu pēc dzimuma izvēles.

Organizācija “Stop Gendercide” ir vērsusi uzmanību uz pierādījumiem, kas liecina, ka uz dažām sievietēm tiek izdarīts spiediens veikt abortus, pamatojoties uz viņu nedzimušā bērna dzimumu. Plaši tiek izmantoti neinvazīvie prenatālie testi, jeb NIPT testi, lai noteiktu bērna dzimumu grūtniecības sākumā. Tas arī atklājās Lielbritānijas raidorganizācijas BBC 2018. gadā veiktajā izmeklēšanā. Turklāt “Telegraph” slepenā izmeklēšanā atklājās, ka ārsti piekrīt veikt selektīvos abortus dzimuma dēļ bez jebkādiem jautājumiem.