Somijas kristīgā parlamenta deputāte Paivi Rasanena (Päivi Räsänen) Somijas Augstākajā tiesā iesniegusi savu aizstāvību pēc tam, kad jau trešo reizi tika saukta pie atbildības par tviterī publicēto Bībeles pantu, kas homoseksuālismu sauc par grēku.

Aizstāvības paziņojumā teikts: “Neskaidri vai tālejoši likumi pret naida propagandu, zaimošanu, [reliģisko jūtu] aizskaršanu un līdzīgiem [pārkāpumiem] ir ne tikai patvaļīgi, bet arī var novest pie reliģisko vai ticības kopienu tiešas un strukturālas marginalizācijas.” Saskaņā ar starptautiskās organizācijas “Alliance Defending Freedom” (ADF) advokātu paziņojumu aizstāvība apgalvo, ka Rasanena, kura no 2011. līdz 2015. gadam bija Somijas iekšlietu ministre, vienmēr ir iestājusies par to, lai pret ikvienu izturētos ar cieņu un neviens netiktu diskriminēts.

Policija 2019. gadā sāka izmeklēšanu pret Rasanenu saistībā ar viņas tvītu, kurā viņa citēja Apustuļa Pāvila vēstuli romiešiem jautājumā par homoseksualitāti. Viņa pārmeta Somijas luterāņu baznīcai, ka tā “kaunu un grēku” pasniedz kā “lepnuma lietu”.