Mācītājam J. K. Kūperam, kurš sešus gadus pavadījis, kalpojot kā brīvprātīgais kapelāns policijas nodaļā, palūdza teikt uzrunu policijas departamenta apbalvošanas ceremonijā. To viņš noslēdza ar lūgšanu, piesaucot Jēzus Kristus vārdu.

Pēc tam pilsētas vadītājs brīdināja mācītāju Kūperu, ka pret viņu tiks vērsts disciplinārsods,ja viņš vēl kādreiz lūgsies Jēzus vārdā. Tas pats notika arī tad, kad mācītāja Kūpera tēvs -Denijs Kūpers mēģināja teikt uzrunu ugunsdzēsēju dienestā.

Pilsētas vadītājs Skots Čadviks (Scott Chadwick) apgalvo, ka Jēzus vārda piesaukšana tiek uzskatīta par uzmākšanos un rada naidīgu darba vidi.

Savukārt, First Liberty Institute (bezpeļņas kristiešu konservatīva juridiska organizācija), kas pārstāv Kūperus, apgalvo, ka pilsēta ir pārkāpusi ASV konstitūciju, un uzsver, ka likuma "Par valsts nodibināšanu" klauzula nav paredzēta, lai attīrītu valdību no reliģijas.

Kristiešu juridiskās organizācijas pieprasījuma vēstulē pilsētai bija teikts: "Tā kā kapelāni savas sirdsapziņas dēļ nevar izdzēst Jēzus vārdu no savām lūgšanām, šis rīkojums liedz palīdzības saņēmējiem mierinājumu un garīgo spēku, ko kapelānu brīvprātīgā kalpošana ir sniegusi gandrīz divas desmitgades".