Pagājušajā gadā Skotijā veikto abortu skaits sasniedza rekordaugstu rādītāju, kas rosināja aicinājumu steidzami atjaunot klātienes konsultācijas pirms katra aborta.

Jaunā Skotijas Sabiedrības veselības dienesta publicētā statistika liecina, ka 2023. gadā tika veikti 18 207 aborti, kas ir par 9,63 % vairāk nekā iepriekšējā gadā. Kopš 2022. gada par 29,2 % palielinājies abortu skaits 15 gadus vecu un jaunāku meiteņu vidū un par 35 % palielinājies vēlīno abortu skaits 21. grūtniecības nedēļā vai vēlāk. Vairāk nekā trešdaļa abortu (39,92 %) pagājušajā gadā bijuši atkārtoti aborti. 

Organizācija Right to Life UK pārstāve Katerina Robinsone (Catherine Robinson) šo pieaugumu skaidro ar Covid laikā mainīto likumu, kas atļāva abortus pēc e-konsultācijas veikt mājās, lietojot aborta tabletes: “Mēs aicinām Skotijas valdību steidzami atjaunot klātienes konsultācijas! Katrs no šiem abortiem liecina par mūsu sabiedrības nespēju aizsargāt bērnu dzīvības mātes klēpī un sniegt pilnīgu atbalstu sievietēm, kurām ir neplānota grūtniecība “.