Ņujorkas ģenerālprokurore Letīcija Džeimsa (Letitia James) jau ir zaudējusi pirmo cīņu tiesā pēc tam, kad viņa mēģināja slēgt grūtniecības centrus, kas atbalsta dzīvību. Pret Ņujorkas ģenerālprokurori ir ierosinātas vairākas tiesas prāvas par to, ka viņa izmantoja savas pilnvaras, lai cenzētu grūtniecības centrus “Par dzīvību” (pro-life), jo tie informēja sievietes par iespēju izmantot progesteronu.

Progesterons ir drošs, dabā sastopams hormons, ko var izmantot, lai neitralizētu aborta zāļu ietekmi. Statistika liecina, ka aborta tablešu ietekmes atcelšanā 64-68% gadījumu progesterona lietošanai ir veiksmīgi rezultāti.

Džeimsa nesen iesūdzēja tiesā 11 uz kristīgajām vērtībām balstītus grūtniecības centrus un ar tiem saistīto centru tīklu štatā, kas atbalsta dzīvības saglabāšanu. Viņa apgalvoja, ka, neraugoties uz pierādījumiem par pretējo, šie centri izplata "nepatiesu un maldinošu" informāciju par progesterona terapiju. Letīcija Džeimsa prettiesiski vēršas pret grūtniecības centriem, draudot sodīt par to, ka tie popularizē un piedāvā terapiju, kas dod sievietēm iespēju mainīt lēmumu un mēģināt glābt sava bērna dzīvību.

Kristiešu juridiskās aizstāvības grupas (Alliance Defending Freedom (ADF)) juridiskā konsultante Gabriella Makintīra sacīja: "Daudzas sievietes nožēlo savus abortus un  cenšas apturēt ķīmisko aborta zāļu iedarbību, pirms tiek lietotas otrās zāles aborta  procesā. Progesterona lietošana šajā laikā bieži vien var glābt viņu bērna dzīvību.

Mēs aicinām tiesu apstiprināt grūtniecības centru brīvību informēt ieinteresētās sievietes par šo likumīgo un dzīvību glābjošo terapiju.”